top of page
Search
  • Writer's pictureLIVIA

ultimátna zelená polievka #onbudget



priznanie: polievky som donedávna považovala za maximálne zbytočné jedlo (ramen je výnimka, ale ramen sa zrejme neradí medzi polievky - neviem!!) každopádne len nedávno som zistila, že je to naopak ideálne jedlo, pokiaľ chcete A) pridať do svojho jedálnička viac zeleniny a neviete ako B) máte doma zeleninu, ktorú je nutné spotrebovať ASAP C) je pred výplatou a chcete čo to ušetriť


ak sa rozhodnem uvariť si polievku, je to pravdepodobne jedna z úzkeho kruhu polievok, ktoré schvaľujem: karfiólová krémová, batátovo-mrkvová, šošovicová minestrone a brokolicová (viď obrázok). začínam teda od konca - ultimátnou zelenou polievkou - pretože som ju zhodou okolností varila minulý víkend a bola SUPER rýchla a SUPER chutná!!! :) takže na rade ste vy!


ingrediencie:

1 menšia biela cibuľa

2 strúčiky cesnaku

1 hlavička brokolice

2 balenia špenátu (cca 160g)

1/2 cukety

1 veľký batát

2 malé zemiaky

1 ČL kokosového oleja

soľ

korenie

sójová smotana


postup:

1. #lifehack vopred si pripravte si všetky ingrediencie (nakrájajte cibuľu, cesnak, batát, zemiaky, umytú brokolicu a cuketu a potom ich už len všetky hádžte do hrnca!)

2. na kokosovom oleji orestujte cibuľu s cesnakom, pridajte špenát, pomiešajte a restujte dokopy, až kým vám z 2 balení špenátu neostane v hrnci takmer nič (viď MEME).


3. pridajte cuketu, brokolicu, nakrájaný batát a zemiaky a zmes miešajte pár minút, kým sa spoja chute.

4. orestovanú zeleninu zalejte vriacou vodou tak, aby bola ponorená a varte, až kým nie je úplne mäkká, ready na mixovanie.

5. polievku zmixujte tyčovým mixérom, dochuťte soľou, korením a sójovou smotanou.

6. aby bola polievka sýtejšia, pridajte do nej upečený chrumkavý cícer alebo krutóniky :)


#lifehack cibuľa, cesnak a olej je no.1 základ pre všetky vyššie spomínané polievky, a zrejme aj všetky polievky celkovo - potom už len pridávate všetko (rastlinné), čo vám príde pod ruku :)


P.S.: vegeta a bujón sú navždy OUT!

246 views0 comments
bottom of page