top of page
Search
  • Writer's pictureLIVIA

ovsená kaša 21. storočia


väčšina ľudí si pod ovsenou kašou predstaví extrémne nudné jedlo bez farby, chuti a vitamínov. ak medzi nich náhodou patríte, dovoľte mi vyviesť vás z omylu!! ovsená kaša 21. storočia je rýchly, sýty, výživný, ale predovšetkým neskutočne CHUTNÝ pokrm. stačí ho vedieť správne pripraviť / dochutiť. ak chcete začať raňajkovať plnohodnotnejšie, alebo začať raňajkovať vôbec - scrollujte ďalej!


ovsenú kašu alebo jej studenú verziu #overnightoats (ideálne ako raňajky do práce: večer urobíte, ráno hodíte do tašky a fičíte) raňajkujem podľa môjho hrubého odhadu tak 355-krát v roku :) vločky sú užasná obilnina plná vitamínov, vlákniny a minerálov, ktoré vás zasýtia na celé doobedie (naozaj!! nejde o žiadny marketingový slogan), dodajú vám kopec energie, upravia trávenie a zlepšia náladu!! okrem mojich obľúbených vločiek (áno, tie klasické, v papierovom balení, kilo za 50 centov) dnes nájdete už aj vločky ryžové a pohánkové (ktoré sú vhodné pre celiatikov), takže si tento recept môže dopriať každý a žiadna nuda sa nekoná. ak rozmýšľate, ako kašu vypimpovať, nebojte sa experimentovať s A) druhmi vločiek B) druhmi rastlinných mliek (domáce, kokosové, mandľové, makové, vanilkové) C) čerstvým sezónnym ovocím (čučoriedky, granátové jablko, maliny, jahody, jablko a škorica = ultimátna kombinácia) D) orieškami (moje obľúbené sú vlašské, kokosové čipsy a občas aj arašídové maslo) E) rastlinným proteínom (ak ste aktívny športovec, alebo chcete doplniť bielkoviny) F) čokoláda (no comment :) dúfam, že vás predsudky opustili už niekde v prvom odstavci a ste ochotní prepadnúť závislosti na ovsenej kaší! :)

 

ingrediencie:

40g jemných ovsených vločiek

1 dcl rastlinné mlieko

1 ČL chia semiačka

1 ČL škorica

štipka soli

banán

čučoriedky

kokosový jogurt


postup:

1. ovsené vločky opražte na panvici so škoricou, až po kým nezačnú voňať

2. zalejte ich rastlinným mliekom, pridajte rozpučený banán, chia semiačka, štipku soli a miešajte, až kým nezväčšia svoj objem a kaša nezhustne

3. na záver pridajte čučoriedky (čerstvé alebo mrazené - tie vraj majú v sebe viac vitamínov, pretože ich zamrazujú v ich TOP forme :))

4. servírujte a dozdobte jogurtom, orieškami alebo čerstvým ovocím


#lifehack - rozpučený banán dodá kaší hustejšiu konzistenciu, prirodzene ju osladí a chuťou pripomína dezert :)

#lifehack2 - po naservírovaní pridajte ešte záverečný "šplech" rastlinného mlieka, ktorý kašu ochladí, zjemní a osladí :)


951 views0 comments
bottom of page